Craft Days 2024

Under fyra soliga vårdagar bjöd Craft Days på ett mäktigt program med utställningar, workshops, föreläsningar och mycket mer, över hela Västra Götaland. I år pågick biennalen parallellt med Röhsskas Konsthantverksdagar, och båda evenemangen invigdes samtidigt på Röhsska museet den 2 maj.
 
Craft Days är en biennal som arrangeras med syfte att lyfta, stärka och synliggöra konsthantverksfältet i Västra Götaland. Konsthantverkscentrum är operativ projektägare och koordinerar evenemanget i samarbete med Konstepidemin, Textilmuseet, Form & Folk och Not Quite. Craft Days 2024 gick av stapeln 2–5 maj och genomfördes med stöd från Göteborgs Stad och Västra Götalandsregionen. Nästa Craft Days arrangeras våren 2026.

Craft Days Flash 2022
Med anledning av att den amerikanska textilkonstnären Natalie Baxter gästade Konstepidemin som IASPIS-stipendiat, genomfördes "Craft Days Flash"  ett koncentrat av ordinarie evenemang. Craft Days Flash gick av stapeln 27-30 april 2022 och programmet innefattade seminariet ”Textil som kritisk praktik” på Textile Fashion Center i Borås, samt en utställning med Natalie Baxter på Konstepidemin i Göteborg. 2022 års upplaga arrangerades av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i samarbete med Textile Fashion Center och Textilmuseet i Borås. Evenemanget genomfördes med stöd från Kulturrådet, IASPIS, Wilhelm & Martina Lundgrens fond, Estrid Ericsons Stiftelse, Västra Götalandsregionen, Göteborg Stad och ABF. 

Craft Days 2021
Craft Days är en biennal för samtida konsthantverk och hade premiär våren 2021. Evenemanget startades av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin och fick Västra Götaland att spraka lite extra under fyra vårdagar, 6-9 maj 2021. Publiken bjöds in till ett fullspäckat program med utställningar, digitala samtal, workshopar och öppna ateljéer samt ett fördjupat program med heldags-webbinarium och utställningar.
Are you interested in Craft Days and wish to have more information? 
Please contact helena.pernow@konsthantverkscentrum.se
© Fotogram sidhuvud • Hendrik Zeitler
Arrangörer
Back to Top