Craft Days Flash • 27–30 april 2022
Med anledning av att den amerikanska textilkonstnären Natalie Baxter under våren gästar Konstepidemin som IASPIS-stipendiat, genomförs Craft Days Flash – ett koncentrerat evenemang som går av stapeln i slutet av april. Programmet innefattar seminariet ”Textil som kritisk praktik” på Textile Fashion Center i Borås, samt en utställning med Natalie Baxter på Konstepidemin i Göteborg. Craft Days återkommer i full skala 2024.
Craft Days 2021
Craft Days hade premiär 6-9 maj 2021 och fick den samtida konsthantverksscenen i Västra Götaland att spraka lite extra. Under fyra dagar bjöds publiken in till ett fullspäckat program med utställningar, digitala samtal, workshopar och öppna ateljéer samt ett fördjupat program med heldags-webbinarium och utställningar. Evenemanget Craft Days drivs av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin och återkommer med två års mellanrum, jämna årtal.
Craft Days Flash arrangeras av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i samarbete med Textile Fashion Center och Textilmuseet i Borås. Craft Days stöds av: Kulturrådet, IASPIS, Wilhelm & Martina Lundgrens fond, Estrid Ericsons Stiftelse, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad, ABF     

© Fotogram sidhuvud • Hendrik Zeitler
Back to Top