Craft Days 2024
Biennalen Craft Days går av stapeln 2-5 maj 2024 och arrangeras med syfte att lyfta, stärka och synliggöra konsthantverksfältet i Västra Götalandsregionen. Konsthallar, gallerier, kooperativ, utbildningar, institutioner och konstnärsdrivna initiativ samlas i ett rikt program med utställningar, workshops och föreläsningar och mycket mer. Konsthantverkscentrum är projektägare och koordinerar evenemanget i samarbete med Konstepidemin, Textilmuseet, Form & Folk och Not Quite. Craft Days 2024 genomförs med stöd från Göteborg Stad och Västra Götalandsregionen.
Craft Days Flash 2022
Med anledning av att den amerikanska textilkonstnären Natalie Baxter gästade Konstepidemin som IASPIS-stipendiat, genomfördes "Craft Days Flash"  ett koncentrat av ordinarie evenemang. Craft Days Flash gick av stapeln 27-30 april 2022 och programmet innefattade seminariet ”Textil som kritisk praktik” på Textile Fashion Center i Borås, samt en utställning med Natalie Baxter på Konstepidemin i Göteborg. 2022 års upplaga arrangerades av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin i samarbete med Textile Fashion Center och Textilmuseet i Borås. Evenemanget genomfördes med stöd från Kulturrådet, IASPIS, Wilhelm & Martina Lundgrens fond, Estrid Ericsons Stiftelse, Västra Götalandsregionen, Göteborg Stad och ABF.  
Craft Days 2021
Craft Days är en biennal för samtida konsthantverk och hade premiär våren 2021. Evenemanget startades av Konsthantverkscentrum och Konstepidemin och fick Västra Götaland att spraka lite extra under fyra vårdagar, 6-9 maj 2021. Publiken bjöds in till ett fullspäckat program med utställningar, digitala samtal, workshopar och öppna ateljéer samt ett fördjupat program med heldags-webbinarium och utställningar. 
© Fotogram sidhuvud • Hendrik Zeitler
Arrangörer
Back to Top